Er silikon isbitskuffer trygge?

Sommeren er her, og det betyr at du vil bruke en god del tid på å prøve å holde deg kjølig.

En av de raskeste måtene å avkjøle seg er fra innsiden og utsiden: Det er ingenting som en iskald drikke som reduserer temperaturen og hjelper deg med å bli uthvilt på en varm dag.

Den beste måten å få den kalde drikken på er selvfølgelig med is. Is, kubet, barbert eller knust, har lenge vært et ikke-så-hemmelig våpen for å slå varmen. Hvis du ikke har handlet for et nytt isbitbrett i det siste, kan du bli overrasket over alle tilgjengelige alternativer. Frysing av vann er en ganske enkel oppgave, men det er mange forskjellige måter å gjøre jobben på, fra tradisjonelle plastisbakker til nyfanget silikon og kubeprodusenter av rustfritt stål.

Er plast isbitskuffer trygge?
Det korte svaret: Det kommer an på når du kjøpte det. Hvis plastmagasinene dine er mer enn noen få år gamle, er det en god sjanse for at de har bisfenol A (BPA) i seg. Hvis de er nyere og laget med BPA-fri plast, bør du være god å gå.

I følge Food and Drug Administration (FDA) finnes BPA for tiden i mange matpakker, inkludert plastbeholdere og foringen til noen bokser. Dette stoffet lekker ut i mat og blir deretter konsumert, der det forblir i kroppen. Selv om de fleste har minst noen spor av BPA i kroppen, sier FDA at det er trygt på dagens nivåer og derfor ikke noe å bekymre seg for - for voksne.

Moderne plastgjenstander har et nummer på bunnen som forteller deg hva slags plast det er. Selv om vi vanligvis tenker på disse med tanke på om det kan resirkuleres eller ikke, kan antallet også fortelle deg om mengden BPA som sannsynligvis finnes i en gitt vare. Unngå isbitformer og matlagringsbeholdere med nummer 3 eller 7 når det er mulig, da disse er mest sannsynlig å inneholde BPA i ganske høye mengder. Hvis skuffene dine er så gamle at de ikke har et resirkuleringssymbol i det hele tatt, har de nesten helt sikkert BPA i seg.


Innleggstid: 27-20-2020